Pressen siger om KOM HJEM… (OPDATERET!)


Tegneserier er on the march, nu også i fjernsynsapparatet (tak til Kim L. for YouTube-link)

KOM HJEM er nu officielt udkommet – og det er jo helt vildt, hvad der sker! Jeg er meget, meget glad i dag, og håber på fantastisk stemning til Release-festen på Mono Bar. Her er bidder af hvad pressen skrev, og links de steder det er muligt.

Information tyvstartede med at rydde forsiden af torsdagsbogtillægget med et lidt skørt billede af ophavsmanden i Kgs. have. Indeni blev KOM HJEM anmeldt, og her hed det sig blandt andet:

“Kom hjem […] er helt udenfor konkurrence det mest ambitiøse og vellykkede danske, ja, skandinaviske bud på en graphic novel – faktisk er den fuldt på højde med internationale foregangsmænd … Kom hjem er stor i sin historie, fordi den uden at docere tackler tunge emner, men den er størst i sin samarbejdning af form og indhold, og det er her, bogen bør vække opsigt – også uden for landets grænser. Thorhauge afsøger simpelthen i hver eneste scene mediets muligheder, men uden at det på noget tidspunkt udarter til tom formalisme. Måske det endda er den største præstation, at han fuldstændigt lydefrit eksperimenterer og bryder rammer hæmningsløst, men hele tiden umærkeligt og i den gode histories tjeneste

Weekendavisen skriver i dag bl.a. om KOM HJEM:

… Dens tegninger blander enkel og strømlinet realisme med blød, rund funny animal-stil. Det fungerer mere harmonisk end det lyder, og der er læssevis af sprængte billedrammer, skiftende farvepaletter, lange dialogfrie passager og små narrative spidsfindigheder. Faktisk så meget, at ambitionsniveauet bringer Chris Wares melankolske mesterværk om Jimmy Corrigan frem i erindringen. […] Det er en kæmpe fryd at læse en ambitiøs dansk tegneserie, som i den grad balancerer alvor og sjov på en knivsæg. Grundtonen er ganske vist dybt seriøs, men de små indslag af comic relief (ofte i baggrunden af tegningerne) er ubetalelige og helheden er vellykket. Tegneserier med litterære ambitioner har vi kunnet læse i oversatte versioner i mange år, men med Thomas Thorhauges flotte bud er genren nu for alvor landet herhjemme.

Ekstra Bladet giver under overskriften “Blæret storværk” KOM HJEM 5 ud af 6 stjerner, og skriver blandt andet:

Thomas Thorhauge har med Kom hjem skabt et imponerende værk, der er nærmest blæret i sin overlegne brug af tegneseriekunstens virkemidler […] Kom hjem er noget af det bedste og mest frydefulde, der er overgået den danske tegneserieverden i meget lang tid. Og også i internationalt perspektiv står værket sig. […] Måske lyder temaet en kende dystert, men fortælletonen er let og lys, og efter sidste side er læseren svært opløftet.

Og endelig kalder modemagasinet ELLE i spalten “ELLE læser” KOM HJEM for

Ultracool, af internationalt format, intet mindre


Information så sit snit til lidet navneforvirring …

MetroXpress har idag et virkeligt fint interview med mig, altså, misforstå mig ikke, jeg sad bare og rablede, men den unge og meget dygtige journalist har skåret ind til benet, hevet de lidt mere meningsfulde brokker ud, fornemt! Læs det her.

Ved siden af anmelderiet tog Kulturnyts Tore Leifer en snak med Kim Thorhauge mig om KOM HJEM i går, udsendelsen findes på en eller anden måde på DRs hjemmeside. Podcastet var defekt, da jeg downloadede det, men det findes. I morges besøgte jeg P3s notoriske Kanonkonge, jeg kan ikke lige finde et link, men det var næsten præcis det samme interview som det i Kulturnyt – bare på en helt, helt anden måde… En fantastisk bonus var at NATOs kommende generalsekretær Anders Fogh også var inde hos Kanonkongen, og jeg fik en 10-12 minutters snak med ham på tomandshånd, om livet, politik og alt det der. En imponerende mand…

Flere ting in the pipeline, men man kan aldrig vide, hvad ting ender med før de er blevet publiceret… Det skulle dog være sikkert og vist at Information bringer et KOM HJEM-interview på mandag og at KOM HJEM dyster mod Triers Antichrist i DR2s Smagsdommerne på torsdag. Hvis Trier trækker det lange strå, er det ok med mig …

Reklamer

3 Responses to “Pressen siger om KOM HJEM… (OPDATERET!)”


 1. 1 Johan F. Krarup maj 16, 2009 kl. 08:56

  Godt gået i Deadline i aftes! Gode pointer. Hvornår kommer du i Aftenshowet?
  jfk

 2. 2 Thomas Thorhauge maj 16, 2009 kl. 13:02

  De ville kun have Kim.

 3. 3 overfloden maj 19, 2009 kl. 21:27

  Hvornår skal du i Eleva2ren?
  Det var på tide at du mødte Anders Fogh, for du er jo tegneseriernes generalsekretær.
  -Simon B


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
Over Floden HQ

overflodenx

Fahrenheit Corner

Reklamer

%d bloggers like this: