Mere KOM HJEM-pral!

Efter et or-dent-ligt gok fra DR2s Smagsdommerne (“Historien er tynd, Thorhauge har ikke haft en ulykkelig nok barndom“, hehe…) får KOM HJEM i dag fem ud af seks stjerner i Berlingske Tidende (og er dermed på linje med Ekstra Bladet, der uddelte samme antal stjerner). I anmeldelsen (der pt. ikke er online) hedder det sig bl.a.:

KOM HJEM har været ventetiden værd. Det er en smuk og moden fortælling […] Det lukkede og afvisende miljø omkring Københavns Ungdomshus er eksemplevis skildret, så man føler, at man selv står nøgen og paranoid i kaosset, indtil man skænkes et glimt af håb. I pagt med sin egen tegneserieaktivisme demonstrerer Thorhauge i KOM HJEM overlegent, hvor tegneserien befinder sig i dag. […] Lykkeligvis er virkemidlerne helt underlagt fortællingens stramme tøjler og et behageligt indbydende og overskueligt layout. Gå ud i byen, ind i boghandlen og kom hjem med Thorhauge.

Information, der (tyv)startede hele halløjet fulgte op med et stort interview, begået af Camilla Stampe. Læs det her.

Og så har tegneserimiljøet også rørt på sig. Tegneseriesiden anmelder KOM HJEM her, og skriver bl.a.:

Fra start til slut er det tydeligt, at vi har fat i et umanerligt gennemarbejdet værk, som både i streg og fortælleteknik viser at Thomas er i front for sin generation af serieskabere i Danmark – han opererer med nogle forholdsvis komplekse sideopbygninger, hvor der indgår mange parallelle forløb på en gang, men han får altid gjort det på en så legende let måde, at man aldrig er i tvivl om hvad der sker […] flowet bærer læseoplevelsen, således at man rider på bølgen af personbeskrivelser, eftertænksomhed og handling indtil den rent ud sagt fremragende slutning – en af de stærkeste slutninger jeg har læst i nyere tid.

/Thomas T.

Reklamer

0 Responses to “Mere KOM HJEM-pral!”  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
Over Floden HQ

overflodenx

Fahrenheit Corner

Reklamer

%d bloggers like this: