Scandinavian invasion, pt. 3, MoCCA

Så gik festivalen i gang. Her er lidt sporadiske billeder. Danmark deler som vanligt stand med de nordiske lande, Norge, Sverige og Finland.

Lars Jacobsen og Cav Bøgelund på plads lørdag morgen. Som speciel festival-anledning har Lars fået trykt en lile antologi (Between The Lines) med de danske deltagere: Lars Jakobsen, Henrik Rehr, Cav Bøgelund, Ib Kjeldsmark, Søren Mosdal, Thomas Warming, Ingo Milton og Johan F. Krarup.

Læg mærke til Wonderland-antologien fra Aben Maler (udgivet sidste år). Werdelin er netop nomineret til en Eisner Award for bedste ‘Short Story’. Måske dette var grunden til, at bogen var udsolgt efter de første par timer lørdag formiddag?

For en gangs skyld kan man tale om en regulær dansk mini-comics-scene – takket være Aben Maler. Dette vakte en del interesse fra de besøgende, hvoraf mange er på udkig efter nye småudgivelser. Også her var der godt salg i bøgerne.  MoCCA-festivalen er et mini-comic-MEKKA!

Ved siden af danskerne sad nordmændene med deres progressive tegneserier. Danmark halter stadig lidt efter de øvrige nordiske lande hvad angår mængden af undergrundsudgivelser.

Et af dette års mest opsigtsvækkende udgivelser fra Norden er den norske Pushwagners ‘Soft City’. Den er tegnet for 40 år siden og udstillet på verdensudstillingen i Berlin, men først fundet frem til tryk i år. Vigtig udgivelse.

Lidt mere fra det danske bord. Mosdals Rockworld # 2 er lige kommet fra tryk og lanceres på festvalen. (Øverst th).

Dash Shaw signerer sin mesterlige Bodyworld, der lanceres på festivalen, men først udkommer i næste uge.

Finland – Nordens ubetinget førende tegneserienation indenfor kreativ nytænkning – er repræsenteret med ca. 10 tegnere. Specielt enmandslokomotivet Tommi Mosturi, redaktør og tegner, imponerer med sine mange udgivelser.

/jfk

Reklamer

2 Responses to “Scandinavian invasion, pt. 3, MoCCA”


  1. 1 Hans Engell april 11, 2010 kl. 19:13

    HANS er i tvivl om disse nye tegneserier. Ja, jo, de ser da nydelige og velgjorte ud, men er der nogle reelle perspektiver i dem?

    Og dog:

    HANS og mocca er nu venner.

  2. 2 overfloden april 14, 2010 kl. 04:02

    Er det småkager foran Cav?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
Over Floden HQ

overflodenx

Fahrenheit Corner

Reklamer

%d bloggers like this: